Komise rady města

19.11.2014 21:52
Rada města Hustopeče schválila na svém prvním zasedání vytvoření pracovních skupin, čili komisí, které mají fungovat především jako poradní orgán RM. 
Zároveň i zvolila do čela každé komise předsedu, kteří na základě nominací jednotlivých stran či požadavků občanů města budou do své skupiny přijímat členy. Konečný seznam všech členů jednotlivých komisí poté opět schválí rada města.
 
Seznam prozatím vytvořených poradních orgánů rady města:
 

Komise obřadů a slavností – předsedkyně Ingrid Florusová (stejné složení členů komise)

Sportovní komise – předseda – Mgr. Petr Fridrich 

Školská a kulturní komise – předsedkyně – Mgr. Ivana Brabcová 

Komise pro práci se seniory a handicapovanými občany – předsedkyně – Martina Ondrová

Komise pro životní prostředí a zemědělství – předseda – Antonín Matocha

Komise pro územní plánování a rozvoj města – předseda – RNDr. Leoš Vejpustek 

Grantová a investiční komise – předseda – Radim Nemeškal 

Sociální komise – předsedkyně – Antonie Koblihová, DiS.

 

Rada města zároveň přislíbila, že komise budou mít své důležité postavení a stanou se opravdovými poradními orgány, kterým bude rada naslouchat a se kterými úzce bude spolupracovat.
 
Ivana Brabcová

 

Diskusní téma: Komise rady města

Datum: 21.11.2014

Vložil: Kulík

Titulek: Komise

Prosím pěkně,může pan Fridrich napsat na tyto stránky kde momentálně bydlí? Děkuji

Datum: 21.11.2014

Vložil: Zdeňka Fridrichová

Titulek: Re: Komise

Kulíku, Dulíku či Bulíku, myslím, že to dobře víte a nevím proč Vám to tak leží v žaludku. Ale pro upřesnění bydlí se mnou (manželkou) a s dcerama ve Starovicích, ale místo pro Starovice dělá pro Hustopeče, tak o co jde?! Že by jen dálší zbytečná provokace. Klidný a pohodový večer všem

Datum: 21.11.2014

Vložil: Petr Fridrich

Titulek: Re: Komise

Trvalé bydliště mám na ulici Alšova v Hustopečích. V Hustopečích vlastním také nemovitost, pracuji v Hustopečích, platím poplatky za odpady, parkovací stání, daň z nemovitosti a mám naprosto stejná práva a povinnosti jako každý jiný občan Hustopečí.
Odpověď na vaši otázku: Momentálně "přespávám" ve Starovicích (osobní a dočasné rozhodnutí, které není třeba vysvětlovat). V minulosti jsem "dlouhodobě přespával" také v Praze, Mikulově, Olomouci, Mallorce a Anglii. S vnitřním klidem mojí osoby budu nadále "přespávat" i v jiných městech a státech tohoto světa, pokud budu cítit nutnost změny prostředí (tomu se říká demokracie a svoboda rozhodování). Doporučuji všem, kteří rádi poznávají zvyklosti jiných krajů a obcí. Děkuji za Váš zájem o moji osobu, přesto doporučuji věnovat Vaši pozornost především svému blízkému okolí, jistě si ho také zaslouží. Přeji Vám pěkný den.

Datum: 20.11.2014

Vložil: Radek

Titulek: Komise

Předseda investiční komise-to je snad vtip ne? Vždyť tato osoba figuruje v článku vedle v kause pozemky prasečáku a dům s lidma. No a předseda sportovní komise to je hřebíček na hlavičku trefený-tento pán v životě nesportoval,o sportu nemá ani ponětí a hlavně je neschopný.

Datum: 20.11.2014

Vložil: Petr Fridrich

Titulek: Re: Komise

Dehonestující občane „dejme tomu - Radku“ važte prosím slova, která nemáte podložena, a jsou pouhým emočním poblouzněním. Takový projev reakce snižuje především Vaši osobu.
Vězte prosím - že jsem od mládí sportovně založený, dostalo se mi více než základního vzdělání v oblasti sportu a tělovýchovy (úspěšně jsem absolvoval magisterské studium Fakulty tělesné kultury v Olomouci, obor Rekreologie). Úroveň mého vzdělání i „praktických“ pohybových dovedností měli možnost řádně prověřit v průběhu mého studia pedagogové a kvalifikovaní trenéři, kterých si dodnes velice vážím a urážíte tímto i jejich práci…
V minulosti jsem absolvoval úspěšně praktické i teoretické zkoušky a zápočty v těchto sportovních a pohybových dovednostech (basketbal, horolezectví, kanoistika, atletika, volejbal, gymnastika, plavání, přístrojové potápění, golf, házená, tenis, tanec, aerobic, upolové sporty, jóga, zdravotní tělesná výchova, cyklistika, zimní sporty – běžky, snowboard, sjezdové lyžování, zážitková pedagogika, netradiční sportovní disciplíny, fitness, rekondiční a sportovní masáže aj.)
K tělu jest potřeba zapojit také hlavu, a proto bylo třeba studovat: anatomii, fyziologii, management a marketing sportu, vývojovou psychologii i psychologii sportu, pedagogiku, bankovnictví, rekreologii, fundraising, sociologii, komunální rekreaci, komunikaci, projektový management, právo i legislativu volného času a mnoho dalších přínosných oborů pro život i pracovní prostředí.
Pro zájemce přikládám moji závěrečnou práci „Aktivní doprava do školy v kontextu životního stylu dětí v Kopřivnici“ je k dispozici k nahlédnutí na přiloženém odkaze: https://theses.cz/id/wgkowk
Synonymum ke slovu neschopný jest nekvalifikovaný. Jsem dostatečně kvalifikovaný a cítím se být i schopný a užitečný pro společnost. Mám zkušenosti teoretické i praktické v oblasti sportu u nás i v zahraničí (sportovní lektor a animátor ve Španělsku – horská kola, spinning, fitness) „Ten, kdo hodnotí druhé – by měl nejdříve vzhlédnout sobě do tváře a ujasnit se, že rozumí svým slovům, které z úst vychází“
Role předsedy komise je nutné chápat jako „komunikační most“ mezi Radou města a členy odborné komise. Roli předsedy sportovní komise přijímám s odpovědností a jsem rád tomu, že bude složena z lidí, kteří mají bohaté teoretické i praktické zkušenosti v oblasti tělovýchovy a sportu, nehledě na jejich politické názory. Sport není politika ( https://www.msmt.cz/sport/bila-kniha-o-sportu ). Člen sportovní komise můžete být i Vy „Radku“. Máte co nabídnout? Odborník v oblasti je vždy vítaný…
Snad jen: „Neptej se, co ostatní mohou udělat pro tebe, ale co Ty můžeš udělat pro druhé!“

Datum: 21.11.2014

Vložil: Karel Růžička

Titulek: Re: Re: Komise

Faktografické, věcné, srozumitelné /snad i pro Radka/, prostě skvěle napsáno Peťo. Začínáš dobře . ZRAJEŠ!!!! A to je dobře, moc dobře. Měj se Karel Růžička.

Datum: 21.11.2014

Vložil: Hana Fridrichová

Titulek: Re: Komise

Pane Radku a kdo ještě vlastně budete, mohu Vám jen napsat,že Petr Fridrich je můj syn /jak jste mohl. snad postřehnout/ a já jako jeho matka jsem na něho opravdu pyšná. Jsem hrdá na to, jaký je to člověk. I když má spoustu kladných vlastností a dokázal mně jako mámě, že se umí postavit i " k práci s lidmi "/ a to nejen s těmi lidmi zdravými a schopnými, ale i s těmi nemocnými, starými a opuštěnými svými nejbližšími, o které se staral v jednom pražském penzionu / nejvíce si cením jeho upřímnosti. K tomu jsme své děti vychovávali. Z takových dětí jako je on, má rodič jen samou radost, to mi věřte.Jestli jste Vy frustrován z těch svých /jestli nějaké máte/ věřte mi, že je mi Vás srdečně líto. Vy sám se neumíte ani podepsat vlastním jménem a druhé osočujete z neschopnosti, zamyslete se nad sebou. Nevím,nevím, zda by z Vás měla radost Vaše máma . S pozdravem

Datum: 20.11.2014

Vložil: ladislav P.

Titulek: údržba chodníků

Dobrý den paní starostko a pane místostarosto.
Nevím která komise má v zodpovědnosti tuto problematiku, tak oslovuji Vás.
Tento týden se na velkém množství chodníků, které jsou v majetku města objevili tabulky s razítkem města, že chodník není v zimním období udržován. Viděl jsem tyto tabulky na ulicích: Alšova,Javorová,Družstevní,L.Svobody,Údolní, Žižkova,Polní atd. Mám na Vás co by nejvyšší představitele města dotaz. Co je těmito tabulky sledováno? Máme si to vysvětlit, tak, že když napadne např. 10 cm sněhu , tak tento nebude majitelem uklizen? V tom případě dotaz č.2: Kudy budou chodit nejen všichni občané, ale hlavně děti do školy a matky s kočárky? To je tímto posíláte na silnice, které budou prohrnuty? Není to hazardování se zdravím a životy?
Děkuji za odpověď.

Datum: 20.11.2014

Vložil: Jurin

Titulek: Re: údržba chodníků

Zdar Laďo, sice nejsem kompetentní na tuto odpověď, ale napsal jsem Ti alespoň svůj názor vedle, u toho prvního dotazu.

Pohybu zdar.

Přidat nový příspěvek