BŘECLAVSKÝ DENÍK: Chodníky neudržujeme. Cedule v Hustopečích vyděsily mnohé. Jsou pryč

22.11.2014 19:09

Hustopeče – Chodník není v zimním období udržován. Desítky cedulí s tímto nápisem se od středy objevily u několika hustopečských chodníků. Navzdory tomu, že na sníh to zatím nevypadá, vyvolaly ve městě pozdvižení.

Výstižně to za všechny obyvatele kroutící hlavou shrnul příspěvek na webu Nestranné Hustopeče. „Kudy budou chodit nejen všichni občané, ale hlavně děti do školy a matky s kočárky? To je tímto posíláte na silnice, které budou prohrnuté? Není to hazardování se zdravím životy?" zeptal se mimo jiné vedení města diskutér podepsaný jako Ladislav P.

Že nebyl zdaleka jediný, potvrdila starostka Hustopečí Hana Potměšilová. „Je to jako vzbouření na vsi. Od rána zvoní hlavně místostarostovy telefony," popsala v pátek.

Vedení města se proto ještě ten den rozhodlo k radikálnímu zásahu: všechny kritizované cedule od chodníků nechalo odstranit. „Po obědě jsme vyrazili s pracovníkem městských služeb a cedule jsme oddělali. Jsou pryč," informoval hustopečský místostarosta Bořivoj Švásta.

Cedule se objevily v ulicích Alšova, Javorová, Družstevní, Ludvíka Svobody, Údolní, Žižkova, Polní a dalších.

Podle něj vycházela instalace cedulí z říjnového rozhodnutí bývalé rady města. 
A aktuálního plánu zimní údržby. „Bylo to míněné dobře, ale forma sdělení byla nešťastná a vyvolala spíše zděšení. Jde o to, že ne ke všem chodníkům může zajet technika a uklidit je hned. Nebylo to myšlené tak, že je neuklidíme vůbec, ale se zpožděním, ručně," vysvětlil Švásta.

Existenci problémových chodníků potvrdil i vedoucí hustopečských městských služeb Ivan Chrastina. „Problém je s úzkými chodníky nebo například s místy, kde se vyskytuje spousta terénních překáže," objasnil.

Švásta přiznal, že po přečtení zvoleného nápisu by ale sdělení tak, jak bylo myšlené, ani on sám nepochopil.

Upozornění, která u řady hustopečských chodníků vydrželo tři dny, překvapilo 
i tajemníka břeclavské radnice Zdeňka Opálku. „S ničím podobným jsem se zatím nikde v takové míře nesetkal. V Břeclavi si to ani neumím představit. Nevím, jak bychom to lidem zdůvodňovali," komentoval Opálka cedule bez znalosti jejich „skrytého" významu, tedy ručního úklidu sněhu později.

Podle Švásty by nápisy ani při jejich ponechání u chodníků město při případném úrazu chodce odpovědnosti nezbavily. „Pokud by se tam něco někomu stalo, museli bychom ho odškodnit," řekl.

Autor: Michal Šupálek

Zdroj: https://breclavsky.denik.cz/zpravy_region/chodniky-neudrzujeme-cedule-v-hustopecich-vydesily-mnohe-jsou-pryc-20141121.html

Diskusní téma: BŘECLAVSKÝ DENÍK: Chodníky neudržujeme. Cedule v Hustopečích vyděsily mnohé. Jsou pryč

Datum: 23.11.2014

Vložil: Martin

Titulek: Neděle 23.11.

Od hasicky na Trebizskeho tato cedulka stále je, i s gramatickým nedostatkem.

Datum: 23.11.2014

Vložil: Zdeněk

Titulek: Chodníky

Nejdůležitější informace v textu je zdůraznění,že tak rozhodla minulá rada.

Datum: 23.11.2014

Vložil: Tomas T.

Titulek: Re: Chodníky

Tuto akci schválila bývala RM dne 21.10.!! konečně si to všichni občane můžeme přečíst na web.strankach města.Dokonce uz je tam i usnesení z rady 11.11. Děkuji za rychle umístěni.

Datum: 23.11.2014

Vložil: Franta

Titulek: Re: Re: Chodníky

A cedulky rozmístila minulá rada v noci inkognito,proto i s gramatickou chybou.

Přidat nový příspěvek